4. NIEUWSFLITSEN!

Soms flitsen er, via het internet, zoveel berichten aan je voorbij, dat je juist dat ene belangrijke bericht over het hoofd ziet. Dat overkwam mij met een bericht dat op 17 februari 2021 rond 18.30 uur, op het ‘coronablog’ van de NOS verscheen. Een zeer ernstig bericht.

Voordat je het weet, is het alweer uit beeld verdwenen. Dat komt doordat er bijna doorlopend andere corona gerelateerde nieuwsberichten worden toegevoegd. Gelukkig wees mijn echtgenote mij er een dag later op, zodat ik het alsnog onder de aandacht kan brengen.

Ik citeer maar even letterlijk wat de NOS te melden had:

Tien bewoners verzorgingshuis Amersfoort overleden na corona-uitbraak
Na een grote corona-uitbraak in het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn tien bewoners overleden, meldt RTV Utrecht. Eerder deze week werd bekend dat 70 van de 106 bewoners positief op het virus waren getest. De uitbraak vond plaats net nadat de eerste vaccinaties tegen het virus waren gegeven.”
De rest van het artikel kunt u lezen door hier te klikken.

Na wat ‘googlen’ bleek dat niet alleen in het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort bewoners met het corona-virus werden besmet, nadat men begonnen was met vaccineren.

Ook in Woonzorgcentrum De Zonnehof in het Groningse Haren kwam het tot een uitbraak van corona. In dat geval gebeurde dat, kort nadat het personeel ingeënt was.
Zo blijkt uit een artikel dat RTV Noord op 12 februari 2021 publiceerde.

Op diezelfde dag verscheen, op de internetsite van het AD, de volgende kop boven een artikel, dat handelde over een soortgelijke gebeurtenis in verzorgingshuis Hoppesteyn van Aafje in Rotterdam-Crooswijk:

Grote uitbraak bij Rotterdams verzorgingshuis net na eerste coronaprik
Via deze link komt u bij het desbetreffende artikel van het AD.

Al eerder, op 21 januari 2021, publiceerde het Brabants Dagblad een artikel met bijna dezelfde inhoud als de hier bovenstaande artikelen. Het Brabants Dagblad voorzag het artikel van de kop:

Grote corona-uitbraak bij Heelwijk in Heesch: ‘Héél wrang zo een week na de inentingen’
Dat artikel kunt u via deze link benaderen.

Een dag daarvoor, op 20 januari 2021, verscheen op de website van het in België uitkomende Nieuwsblad eenzelfde soort bericht. Daar luidde de kop van een artikel als volgt:

Corona-uitbraak in twee woon-zorgcentra na vaccinatieronde: “We hebben het virus 10 maanden buiten kunnen houden”

In het vervolg van het artikel staat o.a.:
‘In twee Limburgse woon-zorgcentra zijn na de vaccinaties toch nog corona-uitbraken geweest. In De Bloemelingen in Heusden-Zolder is het aantal besmettingen opgelopen tot 23, in Aan de Beverdijk in Hamont-Achel testten 10 bewoners en 1 personeelslid enkele dagen na hun vaccinatie positief. “Tien maanden lang wisten we het virus buiten de deur te houden”, zegt directeur Piet Bormans. ’
Klik op deze link om naar het artikel van het Nieuwsblad te gaan.

Stof tot nadenken?
Zoals u ziet, zijn deze berichten niet afkomstig van websites van ‘complotdenkers’ maar van gerenommeerde ‘nieuwsbrengers’ als de NOS, RTV Noord, het AD, het Brabants Dagblad en het (Belgische) Nieuwsblad. Daarnaast verschenen er ook in o.a. Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk soortgelijke berichten in het nieuws.
Al die artikelen hebben steeds één ding met elkaar gemeen. Nadat men is gaan enten, volgt er een uitbraak van corona in de desbetreffende instelling. En dat terwijl, zoals in de Belgische situatie het geval was, men het virus 10 maanden buiten de deur had weten te houden.

Dat geeft mij toch wel te denken. U ook?

Bladeren door ‘Omzien in een omgekeerde wereld’
Introductie & inhoudsopgave | Inleiding | 1. Zoekt en gij zult vinden | 2. Egyptische heelmeesters | 3. Hedendaagse medicijnmakers | 4. Nieuwsflitsen! | 5. In het begin | 6. Nieuwe nieuwsflitsen | 7. Meesterwerk!