6. NIEUWE NIEUWSFLITSEN

Alweer een hoofdstuk met nieuwsflitsen! Dat was ik niet van plan. Maar een behoorlijk schokkend bericht in het Noordhollands Dagblad, en twee andere opvallende nieuwsfeiten, brachten daar verandering in.

NIEUWSFLITS 1 – DODEN NADAT MEN IS GESTART MET VACCINEREN
Op 10 maart 2021 publiceerde het Noordhollands Dagblad een artikel over een woonzorgcentrum in Beverwijk. De kop van het artikel luidde als volgt:

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck in Beverwijk verliest veel bewoners aan corona: ’Zestien rouwkaarten op de tafel bij de ingang’
In het artikel is te lezen dat in het laatste weekeinde van januari 2021 de eerste bewoners werden ingeënt met het corona-vaccin. Enkele dagen later was er sprake van een uitbraak van corona in het woonzorgcentrum. De afdeling communicatie van het centrum kon geen concrete cijfers verstrekken.
Een familielid van een van de bewoners verklaarde dat er vermoedelijk 26 bewoners zijn overleden. Deze persoon had dit van een personeelslid vernomen.
Via deze link surft u naar het artikel van het Noordhollands Dagblad (helaas is het grootste deel van de tekst afgeschermd – op Twitter rouleert een foto met de volledige tekst van het bericht).

NIEUWSFLITS 2 – EEN NIEUWSBERICHT UIT VILLA HILLS, KENTUCKY (USA)
Niet alleen in Nederland maar ook in ons omringende landen, en diverse andere landen, waaronder de Verenigde Staten, komen, nadat men is overgegaan tot vaccineren, regelmatig uitbraken van corona voor. Op 7 februari 2021publiceerde Local 12, een lokale nieuwszender in Kentucky (USA) een artikel met de kop:

Two sisters at Villa Hills monastery die from COVID-19 after 28 test positive
Daarna volgt de Engelse tekst van het artikel. Ik heb die tekst door Google Translate laten vertalen. Daardoor is het hier en daar ietwat ‘krom Nederlands’ geworden. De boodschap die men brengt, is echter duidelijk:
2 doden en 28 besmette mensen, nadat men begonnen was met vaccineren.
Onderstaand treft u de Nederlandse versie aan:

VILLA HILLS, Kentucky (WKRC) – Een COVID-19-uitbraak in een klooster in het noorden van Kentucky eiste het leven van twee nonnen, terwijl meer dan twintig andere zusters positief testten.
De vraag is: hoe is het coronavirus binnengekomen? Tijdens de pandemie sloten de zusters van St. Walburg het klooster voor bezoekers en hielden geen religieuze diensten in de hoop gezond te blijven.
Dat was tot vorige week het geval.
“We waren er erg van geschrokken omdat we extreem gesloten waren. We zijn nergens heen gegaan om over te spreken, en we hebben geen bezoekers gehad”, zei Sub Prioress Nancy Kordenbrock.
Achtentwintig van de 35 zusters testten positief en helaas zijn er twee overleden.
“Beiden zijn bejaard en hadden een aantal gezondheidsproblemen en konden niet concurreren met COVID”, aldus Kordenbrock.
Zr. Charles Wolking en zr. Rita Bilz waren allebei in de negentig en beiden waren belangrijke vrouwen in het klooster.
Gelukkig kregen de andere zusters antilichaaminfusies in het St. Elizabeth Hospital. Hun symptomen variëren en een zuster blijft in het ziekenhuis.
“Momenteel op de intensive care, maar we denken dat ze daarvandaan zal worden verplaatst. Het gaat zoveel beter met haar. Ze had ernstige ademhalingsproblemen. Een andere zuster was in het ziekenhuis maar kwam naar huis”, zei Kordenbrock.
De uitbraak komt slechts twee dagen nadat de zusters hun eerste vaccinatie met COVID-19 hebben gekregen.
“Dit komt eigenlijk veel vaker voor dan je misschien denkt”, zei dr. Steven Feagins.
Dr. Feagins is de directeur volksgezondheid van Hamilton County. Hij zegt dat in dit soort gevallen het effect van het vaccin niet wordt verminderd; het vertraagt ​​gewoon het krijgen van de tweede dosis.
“Elke keer dat je het krijgt, krijg je het, dus we houden rekening met het minimum van 21 dagen”, zei Dr. Feagins.
Voor de zuster, ze worden beter en dankbaar voor de Villa Madonna-gemeenschap.
“De steun en de gebeden zijn zojuist een zegen voor ons geweest, en we kunnen niet zeggen hoeveel we het op prijs stellen. Het is fenomenaal geweest”, zei Kordenbrock.
De zusters krijgen in mei hun tweede dosis van het vaccin.


Deze link voert naar het originele Amerikaanse bericht:

NIEUWSFLITS 3 – OPEN BRIEF AAN EMER COOKE, VOORZITTER VAN HET EMA (Europees Medicijn Agentschap).
In deze brief spreekt een aantal artsen en wetenschappers hun bezorgdheid uit over de veiligheid van COVID-19-vaccins. Het is een lange brief, waarin men o.a. om bewijs vraagt, waaruit moet blijken dat de vaccins goed getest zijn op de diverse risico’s.
De originele versie van de brief is in het Engels. Die versie kunt u benaderen via deze link.
De Nederlandse tekst (vertaling door Google translate) is te vinden in bijlage 1 van dit hoofdstuk.

ER IS IETS BEHOORLIJK MIS…
Ik weet niet hoe u er over denkt, maar voor mij is het duidelijk, dat er iets behoorlijk mis is met de vaccins, die ons moeten beschermen tegen corona.
Daar waar men maandenlang het virus buiten de deur wist te houden (zie ook hoofdstuk 4), slaat het nu -vlak nadat men begonnen is met vaccineren – juist toe!
Tel daarbij op dat artsen en wetenschappers een dringende open brief sturen naar de hoogste baas van het EMA, waarin ze hun bezorgdheid uiten over de veiligheid van de (voorlopig! goedgekeurde) corona-vaccins. En waarin ze eisen dat er bewijsstukken moeten komen, waaruit blijkt dat er voldoende is getest. Opvallend is, dat één van de ondertekenaars de voormalige Vice President & Chief Scientific Officer Allergy & Respiratory is, van Pfizer Global R&D.
Wat u gaat doen, laat ik aan u over….maar ik bedank voor de corona-vaccins.

Bladeren door ‘Omzien in een omgekeerde wereld’
Introductie & inhoudsopgave | Inleiding | 1. Zoekt en gij zult vinden | 2. Egyptische heelmeesters | 3. Hedendaagse medicijnmakers | 4. Nieuwsflitsen! | 5. In het begin | 6. Nieuwe nieuwsflitsen | 7. Meesterwerk!