KANTTEKENINGEN

‘Een kanttekening is een aantekening in de marge van een geschrift’, zo las ik ergens op het internet.
Het komt er dus op neer dat je aan de boven-, onder- of zijkant van een geschreven, getypt of gedrukt document een (korte) opmerking of aantekening plaatst. Maar je kunt ook een verwijzing maken naar een ander onderwerp of andere pagina.

Makkelijk leesbaar
Om te voorkomen dat mijn documenten minder makkelijk leesbaar worden, plaats ik geen kanttekeningen in mijn artikelen maar plaats ik mijn kanttekeningen en/of op- en aanmerkingen in de rubriek ‘kanttekeningen’.

Hoe herken je kanttekeningen in mijn artikelen?
Een woord dat met een * gemarkeerd is, bevat een link die je naar de van toepassing zijnde kanttekening voert. Deze kanttekening verschijnt altijd in een nieuw scherm. Heb je de kanttekening gelezen? Sluit dan het scherm (d.m.v. X in de rechterbovenhoek van jouw scherm). Je keert dan terug in het document, waarin je zat te lezen.

Drie soorten kanttekeningen
In de rubriek kom je drie verschillende kanttekeningen voor, namelijk:

Bijbelse kanttekeningen
De Statenvertaling die ik onder de titel ‘Een Boek vol wonderen‘ op deze site heb geplaatst, bevat nogal wat oud-Nederlandse woorden. De bedoeling is dat er in ‘Bijbelse kanttekeningen’ een verklarende woordenlijst wordt opgenomen, die o.a. opheldering geeft over deze ‘oude woorden’ in de Bijbel.

Historische kanttekeningen
Ook in de artikelen die ik in de rubriek ‘Geschiedenisverhalen’ plaats, komen kanttekeningen voor. Die zijn gerangschikt onder ‘Historische kanttekeningen’.

Overige kanttekeningen
In ‘Overige kanttekeningen’ plaats ik links naar andere websites, boeken, publicaties of instanties die je verder op weg kunnen helpen in het christelijk geloof en/of de geschiedenis.

——————————————————————————————————————————————

INHOUDSOPGAVE KANTTEKENINGEN

intro | Bijbelse Kanttekeningen | Historische Kanttekingen | Overige Kanttekeningen